Brytfanny i naczynia żaroodporne
14 produktówBRYTFANNY I NACZYNIA ŻAROODPORNE – NIEZAWODNE AKCESORIA DO PIECZENIA
Chcesz przyrządzać smakowite posiłki dla siebie i swoich bliskich? Pieczenie w piekarniku to jedna z najważniejszych umiejętności, jaką trzeba opanować w kuchni. Jest to proces, który wymaga precyzji, cierpliwości i odpowiednich narzędzi. Jednym z kluczowych elementów, który może sprawić, że Twoje pieczone dania staną się prawdziwymi dziełami sztuki kulinarnej, jest odpowiednie naczynie do zapiekania. Jeśli chcesz stać się mistrzem dań z piekarnika, poznaj ofertę na brytfanny i naczynia żaroodporne przygotowaną przez Biedronka Home.
ŻELIWNA BRYTFANNA – ZALETY NIEPRZEMIJAJĄCEJ KLASYKI
Pieczenie w naczyniach żeliwnych to bardzo stary wynalazek, który nie traci na popularności. Współcześnie został wyniesiony na nowy, wyższy poziom dzięki takim akcesoriom, jak naczynie żeliwne do piekarnika ze specjalną powłoką, która zapobiega przywieraniu potraw do ścianek podczas obróbki termicznej. Taka brytfanna nadaje się idealnie do długotrwałego pieczenia z wielu względów.
Naczynie żeliwne z pokrywką ma solidne, grube ścianki i dno, które zapewniają równomierne rozprowadzenie ciepła. Pozwala to uniknąć zarówno przypalenia, jak i niedopieczenia dań. Grube ścianki naczynia i pokrywka chronią też przed odparowaniem wody podczas przygotowywania posiłku. Dzięki temu pieczone mięso staje się miękkie i soczyste, a warzywa w zapiekance makaronowej zachowują wszystkie cenne składniki.
Elegancka emaliowana brytfanna żeliwna to nie tylko niezawodne akcesorium do pieczenia. Takie naczynia mają wysokie walory estetyczne, więc z powodzeniem możesz wykorzystać je do serwowania gorących potraw na stół bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika. To oznacza mniej naczyń do mycia i więcej wygody! Piękna, kolorowa brytfanna żeliwna może okazać się trafionym prezentem ślubnym czy urodzinowym.
NOWOCZESNE NACZYNIA ŻAROODPORNE – AKCESORIA DO WIELU ZADAŃ
Jeśli nie masz w kuchni miejsca na dość duże i ciężkie naczynie żeliwne, postaw na proste, małe naczynie żaroodporne. Nie mniej dobrze sprawdzi się w roli brytfanny do pieczenia dań. Wykonane jest ze stosunkowo lekkiego, ale wyjątkowo odpornego szkła. Zostało ono przebadane pod kątem przydatności do kontaktu z żywnością – nie ma wpływu na jej smak i nie oddziałuje w żaden sposób na skład chemiczny potraw, a także nie absorbuje ich zapachów.
Prostokątne czy okrągłe naczynie żaroodporne to Twój sprzymierzeniec w pieczeniu, niezależnie od tego, czy chcesz przygotować pieczeń z boczku czy słodką tartę. Szklane naczynia do zapiekania potraw dostępne są bowiem w wielu kształtach i rozmiarach. Możesz też wybrać naczynie żaroodporne z pokrywką lub bez. Pierwszy wariant posłuży utrzymaniu w potrawie wilgoci nie gorzej niż najlepsza żeliwna brytfanna.
Naczynia żaroodporne są – jak sama nazwa wskazuje – odporne na bardzo wysokie temperatury (do 300°C). Możesz bezpiecznie używać ich w piekarniku czy kuchence mikrofalowej. Warto wiedzieć, że nadają się również do stosowania w temperaturach do -40°C, co oznacza, że możesz mrozić w nich posiłki. Dodatkową zaletą jest łatwość ich mycia (także w zmywarkach) i wysoka odporność na zarysowania.
Skoro wiesz już, że żeliwne i szklane brytfanny to najlepsze akcesoria do pieczenia, zapoznaj się z ofertą Biedronka Home, by wybrać naczynie odpowiednie do Twoich potrzeb!