Zorganizuj praktycznie swoją kuchnię
Kuchnia

Zorganizuj praktycznie swoją kuchnię

W nowoczesnej kuchni nie ma miejsca na przypadki. Każdy produkt ma tu swoje miejsce i przeznaczenie. Dzięki pojemnikom do przechowywania żywności, nie potrzebujemy dużych spiżarni, żeby mieć pod ręką wszystkie potrzebne do gotowania artykuły.

Pojemniki do przechowywania suchej żywności. Przetestowaliśmy i pokochaliśmy.

W nowoczesnej kuchni nie ma miejsca na przypadki. Każdy produkt ma tu swoje miejsce i przeznaczenie. Na szczęście dawno minęły czasy, gdy artykuły spożywcze trzymaliśmy w lepiankach, sieniach czy piwnicach. Przemysł spożywczy dostarcza nam wielu artykułów, dzięki którym żywność jest bezpieczna, świeża i co najważniejsze – zawsze pod ręką.

 

Porządkowanie przestrzeni z pojemnikami do przechowywania żywności

Dzięki pojemnikom do przechowywania żywności o ergonomicznych kształtach, nie potrzebujemy dużych spiżarni, żeby mieć pod ręką wszystkie potrzebne do gotowania artykuły. Potrzebna mąka do pieczenia chleba? Jest w górnej szafce. Potrzeba bułki tartej do usmażenia klasycznych sznycli? Stoi w pojemniku obok. Zapomnijmy o rozerwanych opakowaniach czy wysypującej się mące, zostawiającej ślady w całej kuchni. Przechowywanie produktów sypkich jeszcze nigdy nie było tak estetyczne i praktyczne.

Pamiętajmy też o zmorze wielu kuchni, czyli molach spożywczych. Te podstępne latające, lubujące się w sypkich produktach ćmy, uwielbiają składać jaja w jedzeniu, skutecznie utrudniając nam wszelkie prace kuchenne. Mole złapiemy w pułapki, ale co z jedzeniem? Jeśli jest do niego swobodny dostęp, to ich tempo namnażania spowoduje, że nie zdążymy wyłapać wszystkich przed pojawieniem się następnych. Wszelkie poradniki piszą przede wszystkim o jednym – skutecznym zabraniu molom dostępu do żywności. I tu po raz kolejny z pomocą przychodzą nam zamykane pojemniki do przechowywania żywności. Dzięki szczelnym pokrywkom, stanowią dla moli przeszkodę nie do przejścia, uniemożliwimy im dalszą ekspansję w naszej kuchni.

DODANO DO KOSZYKA
USUNIĘTO Z KOSZYKA
DODANO DO KOSZYKA
USUNIĘTO Z KOSZYKA
DODANO DO KOSZYKA
USUNIĘTO Z KOSZYKA

Pojemnik + pokrywka = idealny duet

No dobrze. Wiemy, że pudełka na suchą żywność to świetny wynalazek. Wiemy, że dzięki nim my, jako społeczeństwo zrobiliśmy poważny krok naprzód w dziedzinie kulinariów. Kolejnym ich atutem są szczelne pokrywki, które zabezpieczają przed przedostawaniem się drobnoustrojów, zapachów czy po prostu powietrza, co sprawia, że żywność jest świeża i bezpieczna. Wygodne i wzmocnione zamknięcia pokrywek gwarantują ich trwałość i niezawodność. Nikt przecież nie chciałby ułamać pokrywki od pojemnika z ulubioną żywnością i nie móc dostać się do jego wnętrza! Dodatkowo, przezroczysty kolor pozwala szybko zidentyfikować zawartość, dzięki czemu korzystanie z nich jest jeszcze szybsze i przyjemniejsze. Mamy również możliwość naklejenia etykiety z opisem zawartości, a wtedy wyniesiemy sztukę przechowywania żywności na najwyższy poziom, zawstydzając nawet Perfekcyjną Panią Domu.

 

Przechowywanie żywności w lodówce bez nadmiaru plastiku

 

Jedzenie często przechowujemy w lodówce. Czy to miejsce, w którym pojemniki również się sprawdzą? Naszym zdaniem jak najbardziej. Sprawdzeni producenci pojemników do przechowywania żywności gwarantują bezpieczeństwo użytkowania przeznaczonych do chłodzenia i mrożenia produktów. A więc do lamusa odchodzą folie spożywcze i aluminiowe, papierowe i o zgrozo foliowe opakowania na wędliny, ryby czy warzywa i owoce. Teraz możemy te artykuły przechowywać bezpiecznie i wygodnie w pojemnikach wielokrotnego użytku. Proste, wygodne i ekologiczne.

DODANO DO KOSZYKA
USUNIĘTO Z KOSZYKA
DODANO DO KOSZYKA
USUNIĘTO Z KOSZYKA
DODANO DO KOSZYKA
USUNIĘTO Z KOSZYKA

A propos wygody – w nowoczesnej kuchni nie ma już miejsca na ręczne zmywanie! Dlatego zawsze wybierajmy pojemniki, które z powodzeniem można myć w zmywarce, oszczędzając przy tym czas oraz energię i wodę. I tu dochodzimy do kwintesencji, czyli słowa „oszczędzanie”, które w ostatnim czasie jest na ustach niemal wszystkich członków polskich gospodarstw domowych. Szukając optymalnych rozwiązań, czyli praktycznych, estetycznych i co ważne – przyjaznych dla naszych portfeli, możemy po prostu zacząć od pojemników do przechowywania. Produkt wielokrotnego użytku, bezpieczny dla środowiska, minimalizujący zużycie plastiku, oszczędny w użytkowaniu i do tego praktyczny – to idealne podsumowanie.

Polskie porzekadło mówi: „małe, a cieszy”. Gdy mówimy o pojemnikach na żywność, powinniśmy je trochę zmodyfikować, by brzmiało mniej więcej tak: „małe, praktyczne, ekologiczne, estetyczne - i dlatego cieszy”.